Kärlekens samfällighetsförening – information till nya medlemmar
Kärlekens samfällighetsförening består av 82 villor /radhus som förvaltar en gemensamhetsanläggning.
Verksamheten regleras enligt stadgar som antogs vid sammanträde 1993. Som medlem räknas tomträttsinnehavare / ägare till fastighet enl § 2 i stadgarna. Den som vill ha stadgarna ringer sekreteraren eller hämtar dem på föreningens hemsida www.karlekens-samf.se . På hemsidan finns också ytterligare information om föreningen.
Det finns en styrelse bestående av tre ledamöter och en suppleant som väljs vid ordinarie föreningsstämma i april. Vid stämman väljs också en revisor och en revisorssuppleant. Det finns en valberedning bestående av tre medlemmar, varav en är sammankallande, som också väljs vid ordinarie stämma.
Styrelsen skall
*förvalta samfälligheten och föreningens tillgångar
*föra redovisning över räkenskaper
*föra förteckning över delägande fastigheter
*vid stämma avge förvaltningsberättelse över verksamheten och ekonomin
*i övrigt fullgöra vad lagen föreskriver om styrelsens handhavande av föreningens angelägenheter.
Styrelsen skall kalla till årsstämma i april. Kallelse ska vara ute senast 2 veckor innan mötet. Före stämman ska förvaltningsberättelse, revisionsberättelse, avgifts- och inkomststat finnas tillgänglig för medlemmar. Medlem kan genom motion väcka förslag rörande föreningens verksamhet, denna ska vara inkommen till styrelsen senast under februari.
Varje år avsätts pengar till en underhållsfond för den gemensamma anläggningen.
Om årsmötet så beslutar kan man tillsätta arbetsgrupper för att arbeta med gemensamma frågor som ligger utanför stadgarna.
Gemensamhetsanläggningen består av
*två tvättstugor, två torkrum, centrifuger, mangelrum och strykrum. Tvätt betalas genom myntinkast, tidsbokning och regler för tvättstugan finns anslagna i tvättstugan. Var och en medlem städar efter användning av tvättstugan. Söndag em är tvättstugan stängd.
*17 kallgarage som hyrs ut, kölista finns hos kassören.
*skyddsrum i källaren som fungerar som förråd och hyrs ut till medlemmar, kölista finns hos kassören.
*panncentral. Sedan september -06 sker uppvärmning genom att föreningen köper fjärrvärme av HEM. I panncentralen ansluter HEM till en växlare och vattnet distribueras ut i vårt eget kulvertsystem. Kulvertsystemet ägs av föreningen och ny installerades –93.
*i anslutning till tvättstugan finns en lokal på två rum och kök. Enligt stämmobeslut från –06 ska lokalen användas som föreningslokal och kan hyras av medlemmar. Se separat informationsblad.
*tvättplats för medlemmarnas bilar.
*föreningsgarage med stegar och skottkärra som lånas ut till medlemmar. Utbytestakpannor finns till försäljning. Vid behov kontakta någon i styrelsen.
Värmesystemet
Från vår gemensamma panncentral kommer varmvatten som värmer upp våra hus och ger oss vårt varmvatten. Föreningen ansvarar för anläggningen till och med apparatskåpet i respektive fastighet. Därefter ansvarar varje fastighetsägare för resterande system.
Om det försvinner vatten ur kulvertsystemet visar sig detta direkt på en indikator i pannrummet. Detta tyder då på läckage i kulvertsystemet fram till värmeväxlaren i den enskilda fastigheten.
Om läckaget är inom den enskilda fastigheten uppmärksammas detta oftast genom att fastighetsägaren får försämrad värme i fastigheten. Läckage i golvslingor, ledningar och element kan orsaka stora skador och måste snabbt avhjälpas. Kontakta omedelbart entreprenör inom VVS. De flesta läckage som uppstår är i badrum där man under badkaret har ren betong eller golvbeläggning med otillräcklig fuktspärr. Detta innebär att fukt tränger ner till värmerören som rostar och läckage uppstår. Vid renovering av badrum, kontakta alltid först någon i styrelsen.
Varje hushåll måste ha kunskap om värmesystemet. På vår hemsida finns flera dokument om systemet. Systemet inom egen fastighet måste regelbundet kontrolleras och vid behov fyllas på vatten. Utebliven vattenpåfyllning kan leda till att cirkulationspumpen skadas – en kostnad som fastighetsägaren själv får stå. Föreningen har tecknat ett Trygghetsavtal med HEM som innefattar en gratis rådgivning/ besök per fastighet och år. Avtalet avser apparatskåpet med tillhörande utrustning. HEM kontaktas på 035-190 190.
Föreningen betalar till HEM för levererad mängd fjärrvärme. Varje medlem betalar en preliminär avgift till föreningen för värmen 6 gånger per år. Vid årsskiftet görs en avläsning av respektive fastighets varmvatten/värmeförbrukning. I samband med utdebitering i april sker reglering av fjolårets värmekostnader. Vid flytt under året gör säljare och köpare en gemensam avläsning. Avläsningen lämnas till kassören som gör en avstämning mellan säljare och köpare.
Förbrukningen varierar mellan olika fastigheter beroende på antal personer i hushållet, inomhustemperatur, eventuell tilläggsisolering, elementens termostater/funktion mm Vid kraftig blåst från vissa väderstreck blir det dragigt i vissa hus, framförallt på övervåningen.
Nuvarande styrelse
Ordförande: Per Malmros, Pressaregatan 10, 070-347 11 57
Sekreterare: Ingrid Gustavsson, Blåshammarsgatan 30, 0707 44 01 79
Kassör: Jörgen Svensson, Slingan 32, 072-160 15 31
Välkommen!